Parkeertips

Klokje icoon

1 Reserveer op tijd

Op tijd reserveren is de allerbelangrijkste tip en staat niet voor niets op nummer 1. Des te eerder u een parkeerplaats reserveert, des te beter zal de prijs en de kwaliteit zijn. Vroeg reserveren kan niet alleen voordelig zijn, maar zelfs noodzakelijk. Sommige parkeeraanbieders accepteren namelijk alleen vroegtijdige reserveringen. Wij raden u daarom aan minimaal drie weken voor vertrek de diverse parkeeraanbieders te vergelijken, en een parkeerplaats te reserveren.

Vergrootglas icoon

2 Doe onderzoek

Wanneer u voor het eerst gebruik maakt van een bepaalde parkeeraanbieder, kunt u niet altijd precies weten of diegene daadwerkelijk is wat u zoekt. Wij raden u daarom aan niet alleen de prijzen te vergelijken maar u ook te verdiepen in de (recente) ervaring van anderen. Mocht u hierna nog vragen of zorgen hebben dan kunt u het beste contact opnemen met de parkeeraanbieder zelf, zij staan u graag te woord. Ook kunt u uw vragen aan ons stellen over de parkeeraanbieders of het parkeren in het algemeen. Bekijk onze veelgestelde vragen pagina of bel naar onze klantenservice.

Agenda icoon

3 Plan uw vertrek

Iedereen kent het wel, de drukte vlak voor vertrek en daardoor net iets later vertrekken dan bedoeld. U bent nog op tijd voor de vlucht, maar komt toch compleet gespannen en gehaast aan op de parkeerplaats. Dit is geen prettige manier om de reis te beginnen. U kunt dit echter makkelijk voorkomen door op tijd te vertrekken. Zorg dat u minimaal een uur voor vertrek al klaar bent om te gaan en de fileberichten heeft gecheckt, zodat u eventueel de route aan kan passen of eerder weg kan. Houd er ook rekening mee dat het zoeken van uw parkeeraanbieder en parkeerplaats gemiddeld een half uur kan duren en dat u vaak twee of drie uur voor de vlucht al op het vliegveld moet zijn. Als u goed op tijd vertrek begint uw reis een stuk meer ontspannen en dat is wel zo fijn.

Pijl icoon

4 Waar moeten we zijn?

Er zijn rondom luchthavens diverse parkeeraanbieders die soms wel meer dan 2000 parkeerplaatsen hebben. Zorg er dus voor dat u het juiste adres van de aanbieder en het nummer van uw gereserveerde parkeerplaats bij de hand heeft in de auto. Het nummer van uw plaats is voornamelijk van belang als u terugkomt, niemand wil midden in de nacht na een lange vliegreis nog uren een parkeerplaats doorzoeken. Print ook uw reservering uit! De parkeeraanbieder ziet dit als bevestiging van uw reservering, het is dus belangrijk dat u deze bij de hand heeft bij aankomst.

Snelheidsmeter icoon

5 Kilometerregistratie

U zult vast wel eens gehoord hebben dat parkeeraanbieders auto’s tijdens de afwezigheid van de eigenaren gaan gebruiken. Wij kunnen u garanderen dat de professionele parkeeraanbieders op onze site dit nooit zullen doen. U kunt uiteraard wel voor uw eigen gemoedsrust de kilometerstand fotograferen of opschrijven zodat u hier zeker van bent. Voor de aanbieders is dit alleen maar prettig omdat zij graag transparant zijn met hun klanten. De meeste parkeeraanbieders zullen als u aankomt zelfs samen met u de kilometerstand opschrijven zodat u deze bij terugkomst direct kunt controleren. Als u helemaal het zekere voor het onzekere wilt nemen kunt u ook foto's maken van uw auto voordat u hem afgeeft. U kunt er vanuit gaan dat er niks met uw auto gebeurd, maar het is wel geruststellend om eventueel bewijs te hebben mocht er toch iets gebeuren.

Benzine icoon

6 Weer terug naar huis

Uw auto kan weken bij een parkeeraanbieder staan, dit wil nog wel eens voor problemen zorgen wanneer u weer naar huis wilt rijden. Zorg dat u nog voldoende brandstof heeft om naar huis te rijden en dat er startkabels in de kofferbak liggen om een lege accu te starten. Ook het openen van de auto kan een probleem zijn, sommige parkeeraanbieders bewaren uw autosleutels maar anderen niet. In dit geval is het dus belangrijk dat u de sleutel zelf goed bewaard. Het is ook verstandig om een reservesleutel in een andere tas te hebben. Sommige aanbieders hebben een shuttleservice en zij zullen u vragen te bellen als u geland bent, houd uw mobiele telefoon bij de hand zodat u niet te lang op een taxi naar de parkeerplaats hoeft te wachten.

Spaarpot icoon

7 Waardevolle eigendommen uit het zicht

Hoewel de kans erg klein is, kunnen we nooit garanderen dat er niet in uw auto wordt ingebroken. Onze aanbieders doen er met hun veiligheidsmaatregelen alles aan om dit te voorkomen, maar ook u kunt een steentje bijdragen. Autodieven kijken altijd eerst  of er in de auto iets van waarde ligt. Als dit niet het geval is, is de kans groot dat ze een auto opzoeken waar ze dit wel vinden. Daarom raden wij u aan om geen waardevolle spullen in uw auto te laten tijdens uw vakantie. Ook is het raadzaam te laten zien dat er helemaal niks in de auto ligt, door de hoedenplank uit de auto te halen. Is het niet mogelijk om uw auto leeg te halen? Zorg er dan voor dat de waardevolle eigendommen uit het zicht liggen.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe