140 vliegtuigen bij Groningen Airport Eelde tijdens de Fly-In

1 minuten leestijd
Landingsbaan bij vliegveld

Wie twee dagen veel vliegtuigen nabij de stad zagen vliegen zullen wel weten dat Groningen Airport Eelde (GAE) een Fly-In hield. Afgelopen weekend, op de vrijdag en de zaterdag, konden vliegers voor slechts een tientje landen op het vliegveld. Maar waarom?

De Fly-in is bedoeld om de luchthaven van Groningen meer onder de aandacht te brengen. Op 11 en 12 september was daarom het vliegveld vrij om te landen voor alles wat kan vliegen. Veel vliegers vonden het wel spannend om op de luchthaven te landen, vanwege de vele regels die gelden op het vliegveld. De meeste sportvliegers landen meestal op een grasveld en dan is een gecontroleerd vliegveld wel iets anders, waarbij contact moet worden gemaakt met de vliegtoren.

Volgens Groningen Airport Eelde zelf, kwamen piloten langs van over alle delen van het land en zelfs vlak over de grens uit Duitsland en België. En terecht, want wie zou nou niet gebruik willen maken van deze mooie mogelijkheid en een keer landen in het hoge noorden? Airport Manager Andries Poelstra gaf aan dat de Fly-In een mooie manier was om de piloten kennis te laten maken met het vliegveld en de toegankelijkheid ervan. Benieuwd naar of er binnenkort nog een Fly-In komt? Houd onze nieuwspagina in de gaten.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe