De beschikbaarheid wordt gecontroleerd en de prijzen geladen..

Razendsnel jouw beste parkeerdeal!
Betaalmethodes

Prijzen vergelijken

Groningen airport Eelde breidt uit in de winter

14
feb
TUI Vliegtuig

Veel Nederlandse luchthavens breiden zich in het komende winterseizoen uit. Ook Groningen Airport Eelde valt onder deze categorie. De luchthaven voegt dan namelijk flink wat vliegbewegingen aan het huidige aanbod toe.

Vanaf het winterseizoen gaat Groningen Airport Eelde regelmatig naar de Canarische eilanden vliegen. De bekende reisorganisatie Neckermann gaat dan namelijk twee keer in de week van en naar de populaire en zonnige bestemmingen Lanzarote en Gran Canaria vliegen. Neckermann vliegt dan winter op iedere vrijdag naar Lanzarote en op iedere zaterdag naar Gran Canaria. Ook luchtvaartmaatschappij TUIfly kondigde onlangs al aan dat zij vanaf (meer…)

Budget parkeren Airport Eelde

12
jan
P3 budget logo Groningen airport Eelde

Groningen Airport Eelde stond al bekend als een luchthaven waar het parkeren een stuk voordeliger is dan bij concurrerende luchthavens in het land. Binnenkort kan parkeren bij deze luchthaven echter nog goedkoper, ondanks het feit dat de luchthaven weer lijkt te groeien. Groningen Airport Eelde introduceert namelijk Budget Parkeren.

Reizigers die vanaf de Noorderlijke luchthaven vertrekken en de auto dichtbij moeten parkeren, die kunnen binnenkort profiteren van nog voordeligere tarieven bij het online reserveren van hun parkeerplaats op Groningen Airport Eelde dankzij het nieuwe Budget Parkeren. Wanneer de passagier kiest voor Budget Parkeren, dan wordt het maximale parkeertarief van maar €35,- namelijk al na slechts 8 dagen bereikt. Hierdoor blijven de parkeerkosten dus altijd laag.

Wel is het zo dat Budget Parkeren op dit moment op slechts één parkeerterrein van de luchthaven mogelijk is. Het Budget Parkeren geldt alleen bij het online reserveren op P3, dat zich op korte loopafstand van de terminal bevindt. Parkeerterrein P3 is een van de drie officiële parkeerterreinen van Groningen Airport Eelde. De super voordelige parkeerplekken op dit terrein moeten online geserveerd worden. Online reserveren kan tot uiterlijk 24 uur voor vertrek. (meer…)

Shuttlebus Groningen-Eelde

14
sep
Qbuzz richting Groningen airport Eelde

Goed nieuws voor mensen die binnenkort vanaf de stad Groningen naar Groningen Airport Eelde moeten reizen. Vanaf maandag 19 september rijdt er namelijk een handige shuttle bus tussen Groningen Airport Eelde en het centrum van Groningen. Zo kunnen mensen die vanaf Eelde gaan vliegen sneller en makkelijker van de binnenstad naar de luchthaven reizen, en andersom.

De shuttle bus van de Groningse binnenstad naar de luchthaven sluit aan op de aankomende en vertrekkende lijnvluchten van en naar populaire steden als Londen, Kopenhagen en Gdansk. De shuttle bus stopt onder andere bij het Centraal Station, het Zuiderdiep en op de Grote Markt. (meer…)

Nieuwe lijndienst Groningen Airport Eelde

8
sep
Neon letters Voorkant Groningen airport Eelde

De Noordelijke luchthaven Groningen Airport Eelde krijgt er een nieuwe lijndienst bij. Vanaf september komt er namelijk een nieuwe lijndienst tussen Groningen Airport Eelde en de luchthaven van Kopenhagen. Het gaat hier om rechtstreekse vluchten. De geplande vluchten tussen Groningen Airport Eelde en Kopenhagen worden binnenkort uitgevoerd door de maatschappij Nordica, uit Estland. Deze maatschappij gaat doordeweeks twee keer per dag en op zondag een keer op en neer vliegen met een toestel voor 50 passagiers. In totaal betreft het elf vluchten per week. Groningen Airport Eelde heeft al langer de wens om tussen de luchthavens van Groningen en een bestemming als Kopenhagen een verbinding te starten. (meer…)

Airport Eelde ziet passagiersaantallen dalen

14
aug
Grafiek

De noordelijke luchthaven Groningen Airport Eelde ziet haar passagiersaantallen de laatste tijd dalen. Het aantal passagiers op de luchthaven is in de eerste helft van dit jaar namelijk met maar liefst 17 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor. Dit werd duidelijk door de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In de eerste zes maanden van dit jaar vervoerde het vliegveld bij Groningen ongeveer 68.000 passagiers. Vorig jaar lag dat getal nog op 82.000 passagiers. Verder nam het aantal vluchten af met dertig vluchten, naar 1041 in totaal. Groningen Airport Eelde wijdt deze cijfers voornamelijk aan de politieke onrust en de vluchtelingenproblematiek in landen als Turkije en Griekenland. Dit zijn namelijk populaire bestemmingen voor de luchthaven, en veel vluchten die hier worden aangeboden gaan naar deze landen. Wanneer deze vluchten minder geboekt worden treft dit de luchthaven dan ook merkbaar. (meer…)

Op Schiphol goedkoop parkeren

18
apr

Nu is vliegen via Schiphol wel flink goedkoper vergeleken met Schiphol, maar op reis gaan kost nog steeds in de meeste gevallen veel geld. En dan vliegen in combinatie van het verblijf, de reis, en leuke activiteiten op de eindbestemming zorgt er voor dat de kosten hoog kunnen oplopen. Daarnaast zul je, wanneer je met de auto naar het vliegveld gaat, parkeerkosten moeten betalen. Gelukkig zijn er verschillende parkeermogelijkheden om zo voordelig mogelijk te parkeren. Uiteraard heb je deze website. Maar ga je nu via Schiphol reizen dan hebben we een goede tip.

Parkeren bij Schiphol hoeft tegenwoordig absoluut niet duur te zijn. Schiphol Smart Parking, de eigen parkeerdienst van Schiphol heeft flinke concurrentie gekregen van bijvoorbeeld Central Parking. Hierdoor zijn op alle fronten de prijzen flink verlaagd. De tarieven voor parkeren bij een parkeeraanbieder in de buurt van luchthaven Schiphol Amsterdam kunnen wel erg verschillen. (meer…)

Parkeeropties op Eindhoven airport

14
mrt
ScreenShot homepage Parkerengroningen-airport.nl

Eindhoven airport staat nog mijlenver voor ten opzichte van airport Eelde. Eindhoven Airport vliegen jaarlijk meer dan 4 miljoen passagier, waar Eelde het moet doen met minder dan een miljoen passagiers per jaar. De enorme groei die het vliegveld van Eindhoven de laatste jaren meegemaakt heeft, heeft ook zijn weerslag op de parkeeraanbieders. Deze zijn als paddestoelen uit de grond gegroeid. Waar airport Eelde nog twee parkeeraanbieders heeft zijn, zijn er op Eindhoven er inmiddels vijf zoals Eazzypark en Park&Fly. Er zijn vele verschillen tussen de parkeeraanbieders. (meer…)

Rapport toekomst Airport Eelde later afgerond

2
feb
Enquête die wordt ingevuld

De laatste maanden is Groningen Airport Eelde vaak in het nieuws geweest wegens financiële problemen, veroorzaakt door de oneerlijke concurrentie. De noorderlijke luchthaven moet namelijk betalen om  bij te dragen aan de kosten voor de verkeersleiding, kosten die andere luchthavens bespaard blijven. Dit kan echter voor problemen gaan zorgen, omdat Groningen Airport Eelde naar verluid volgend jaar door de reserves heen is en tegelijkertijd de kosten van de luchtverkeersleiding en beveiliging stijgen. Lambert Zwiers, voorzitter van VNO-NCW/MKB Noord, zou daarom graag zien dat de luchthaven financieel gesteund wordt.

Om wat meer duidelijkheid over de huidige situatie en de toekomst van Groningen Airport Eelde te verkrijgen wordt er gewerkt aan een rapport over de luchthaven. Het totale onderzoek over de luchthaven bestaat uit vijf delen. Er wordt onder anderen gekeken naar de toekomst van de luchtvaart op kleine vliegvelden, mogelijke scenario’s zoals een faillissement en de eventuele juridische consequenties daarvan, en naar het maatschappelijke belang van de luchthaven voor de regio.

Het was de bedoeling dat het rapport deze maand al klaar zou zijn. Nu blijkt echter dat er meer tijd voor nodig is. Het onderzoek blijkt namelijk toch ingewikkelder te zijn dan wat in eerste instantie gedacht werd.

“Mooie website waar je simpel een betrouwbare parkeeraanbieder kan vinden op Groningen airport Eelde.”

H. van Beenen

“Twee keer per jaar gaan we op vakantie via Groningen Airport. Via parkerengroningen-airport.nl reserveren wij altijd zonder problemen onze parkeerplek.”

G. Derksens

“Parkerengroningen-airport.nl is een fijne website om je parkeerplek te boeken!”

Anneke van Dijkstra

Altijd op de hoogte van de laatste acties en kortingscodes

Parkerengroningen-airport.nl scoort een
4.3 uit 5 op basis van
1217 beoordelingen.
Twitter

Facebook

Klantenservice: 088 57 00 190
(Ma t/m Vr | 9:00 - 13:00)

Whatsapp service: +31(0)6 4508 1173
(Ma t/m Vr | 9:00 - 17:00)

Email: contact@parkcare.nl

© 2019 Parkeren Groningen Airport