De beschikbaarheid wordt gecontroleerd en de prijzen geladen..

Razendsnel jouw beste parkeerdeal!
Betaalmethodes

Prijzen vergelijken

Airport Eelde ziet passagiersaantallen dalen

14
aug
Grafiek

De noordelijke luchthaven Groningen Airport Eelde ziet haar passagiersaantallen de laatste tijd dalen. Het aantal passagiers op de luchthaven is in de eerste helft van dit jaar namelijk met maar liefst 17 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor. Dit werd duidelijk door de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In de eerste zes maanden van dit jaar vervoerde het vliegveld bij Groningen ongeveer 68.000 passagiers. Vorig jaar lag dat getal nog op 82.000 passagiers. Verder nam het aantal vluchten af met dertig vluchten, naar 1041 in totaal. Groningen Airport Eelde wijdt deze cijfers voornamelijk aan de politieke onrust en de vluchtelingenproblematiek in landen als Turkije en Griekenland. Dit zijn namelijk populaire bestemmingen voor de luchthaven, en veel vluchten die hier worden aangeboden gaan naar deze landen. Wanneer deze vluchten minder geboekt worden treft dit de luchthaven dan ook merkbaar.

Groningen Airport Eelde heeft ook goed nieuws. Op 16 september komen ze namelijk met een nieuwe verbinding met de internationale luchthaven van Kopenhagen. Dat moet in het eerste jaar van de verbinding leiden tot ongeveer 25.000 extra passagiers. Daarnaast doen steden die populair zijn voor stedentrips, zoals bijvoorbeeld Londen, het juist steeds beter.

“Mooie website waar je simpel een betrouwbare parkeeraanbieder kan vinden op Groningen airport Eelde.”

H. van Beenen

“Twee keer per jaar gaan we op vakantie via Groningen Airport. Via parkerengroningen-airport.nl reserveren wij altijd zonder problemen onze parkeerplek.”

G. Derksens

“Parkerengroningen-airport.nl is een fijne website om je parkeerplek te boeken!”

Anneke van Dijkstra

Altijd op de hoogte van de laatste acties en kortingscodes

Parkerengroningen-airport.nl scoort een
4.3 uit 5 op basis van
1217 beoordelingen.
Twitter

Facebook

Klantenservice: 088 57 00 190
(Ma t/m Vr | 9:00 - 13:00)

Whatsapp service: +31(0)6 4508 1173
(Ma t/m Vr | 9:00 - 17:00)

Email: contact@parkcare.nl

© 2019 Parkeren Groningen Airport